24. nov, 2016

Hvorfor pensjonat?

Folk skaffer seg dyr av like mange grunner som det finnes stjerner på himmelen. En fellesnevner for alle, er gleden over å ha ett dyr.

Å ta til seg ett dyr er et stort ansvar - for det man tar til seg er et levenede individ, som krever mye av eiere. Mange betrakter dyret sitt som et familiemedlem, ja som sitt eget barn. Derfor er det hjerteskjærende å se at kjæledyr blir overlatt til seg selv - spesiellt når det er ferietid.
 
Dyr som gjennom avl og trening har lært seg å sameksistere med mennesker er tamme dyr. Deres forutsetninger for å klare seg på egenhånd ute er derfor sterkt redusert. Sjansen for ulykker øker fordi disse dyrene, i motsetning til ville dyr, trekker inn mot folk.
 
Katter slippes i hopetall ved ferietider. For en helg kan dette kanskje gå, tenker mange, men tenk også på alt som kan skje når dyret ikke har tilsyn. Hver sommer har avisene oppslag om hunder, katter og andre dyr som er forlatt et eller annet sted. Dette vil vi gjerne være med på å begrense.
 
Plassér heller kjæledyret hos oss, og dyret ditt får den pleien det har krav på, når du er oppatt.
 
Å plassere dyr på pensjonat er en rimelig og veldig god løsning. Det er trygt å si at kontrollen ved dyrepensjonatene er god. Mattilsynet kommer årlig på kontroll. De aller fleste dyrepensjonater har i tillegg avtale med veterinær som kommer på kort varsel om noe skulle skje.