24. nov, 2016
Pensjonatet vårt består av en kennel, tre kattehus og fuglehus.
 
Kennelen har plass til 34 hunder. Alle får hver sin boks inne med seng og rene tepper hver dag. Noen av boksene har luke direkte ut i egen luftegård, de andre settes fysisk ut i luftegårder. I de luftegårdene som ikke har tak over, er det hundehus. Vi har også større luftegårder hvor vi har mulighet til å sette flere hunder sammen. Alle hundene taes inn om kvelden.
 
Rutiner:
  • Daglig desinfisering og rengjøring av bur inne
  • Daglig desinfisering og rengjøring av luftegårder
  • Skitne senger/tepper byttes ut
  • Daglig lufting i luftegård
  • Tilgang på rent vann 24 timer/døgnet
  • Fôring på kveld (morgen/formiddag/ettermiddag etter avtale)
Kattehusene har plass til 32 katter. Hvert bur består av klorestativ, seng, sandkasse, og mat og vannskål. I hvert av burene er det luke til en egen utedel for hver katt, så kattene velger fritt om de vil være inne eller ute.
 
Rutiner:
  • Daglig rengjøring av kattebur og do
  • Tilgang på vann og mat 24 timer/døgnet
  • Kos og klapp
24. nov, 2016

Folk skaffer seg dyr av like mange grunner som det finnes stjerner på himmelen. En fellesnevner for alle, er gleden over å ha ett dyr.

Å ta til seg ett dyr er et stort ansvar - for det man tar til seg er et levenede individ, som krever mye av eiere. Mange betrakter dyret sitt som et familiemedlem, ja som sitt eget barn. Derfor er det hjerteskjærende å se at kjæledyr blir overlatt til seg selv - spesiellt når det er ferietid.
 
Dyr som gjennom avl og trening har lært seg å sameksistere med mennesker er tamme dyr. Deres forutsetninger for å klare seg på egenhånd ute er derfor sterkt redusert. Sjansen for ulykker øker fordi disse dyrene, i motsetning til ville dyr, trekker inn mot folk.
 
Katter slippes i hopetall ved ferietider. For en helg kan dette kanskje gå, tenker mange, men tenk også på alt som kan skje når dyret ikke har tilsyn. Hver sommer har avisene oppslag om hunder, katter og andre dyr som er forlatt et eller annet sted. Dette vil vi gjerne være med på å begrense.
 
Plassér heller kjæledyret hos oss, og dyret ditt får den pleien det har krav på, når du er oppatt.
 
Å plassere dyr på pensjonat er en rimelig og veldig god løsning. Det er trygt å si at kontrollen ved dyrepensjonatene er god. Mattilsynet kommer årlig på kontroll. De aller fleste dyrepensjonater har i tillegg avtale med veterinær som kommer på kort varsel om noe skulle skje.